Hotelurile din România înregistrează pierderi foarte mari, în timp ce pandemia Covid-19 şi restricţiile guvernamentale i-au speriat pe turiştii străini. Din păcate situaţia dramatică a hotelurilor din România, a dus şi la reduceri suplimentare de personal de aproximativ 38%.

Potrivit unui sondaj Cushman & Wakefield realizat în parteneriat cu Federaţia Industriei Hoteliere din România (FIHR), pandemia COVID-19 a avut un impact foarte rapid şi drastic asupra sectorului hotelier din ţara noastră.

Conform sondajului, 64% dintre respondenţii din industria hotelieră au resimţit impactul pandemiei instant, din ultima săptămână a lunii februarie, când primul caz de infectare cu COVID-19 în România a fost confirmat. După declararea stării de urgenţă, în data de 14 martie, numărul hotelierilor afectaţi a crescut la 98% în a treia săptămână din martie, ajungând la 100% în luna aprilie.

Conform aceluiaşi sondaj, 75% din hotelurile din România au fost închise la sfârşitul lunii martie. Totuşi în ultima perioadă, o dată cu reducerea restricţiilor, multe hoteluri încep să se redeschidă, dar există încă 2% din hoteluri care intenţionează să se deschidă doar anul viitor. Pentru a face faţă acestei crize neprevăzute, hotelierii au luat măsuri drastice pentru a-şi reduce costurile, inclusiv concedierea personalului.

Respondenţii hotelieri români au exprimat cel mai mare nivel de nemulţumire comparativ cu celelalte ţări din CEE, 85% dintre aceştia considerând că Guvernul nu s-a implicat aproape de loc, iar informaţiile comunicate au fost neclare.

Sursa – bucurestifm.ro/