IGSU a lansat un ghid online pentru avizare ISU

Persoanele care dețin construcții și amenajări ce funcționează fără autorizație de securitate la incendiu vor putea obține acest document până cel târziu în 30 iunie. Pompierii vin în sprijinul proprietarilor cu un proiect inedit. Aceştia au identificat soluţii pentru proiectarea unei aplicaţii informatice, sub forma unui ghid, uşor de accesat şi de utilizat, ce furnizează rapid răspunsuri legate de condiţiile de avizare – autorizare şi stabileşte documentaţia necesară pentru obţinerea acestor acte administrative. Cu ajutorul acestui ghid, proprietarii localurilor au posibilitatea de a verifica dacă acestea se încadrează în categoriile de construcţii care se supun acestor procese de avizare – autorizare. Această aplicaţie conţine un link prin intermediul căruia poate fi accesată lista verificatorilor de proiecte şi a experţilor tehnici atestaţi în domeniul situaţiilor de urgenţă de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Softul postat pe site-ul IGSU (http://www.ijsunt.ro/ghid/) oferă posibilitatea de introducere a datelor tehnice despre o construcție, iar după parcurgerea pașilor din platformă rezultă documentele necesare în vederea avizării sau autorizării, în funcție de tipul și categoria construcției.

Mai multe detalii legate de acest ghid de avizare – autorizare pot fi obţinute prin consultarea paginii web a IGSU sau a Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din ţară.

(Sebastian Dragomir)