Cum decurge o zi în „zona roșie” COVID-19 din Republica Moldova? Cele 52 de cadre medicale din România, extrem de implicate!

Cum decurge o zi în „zona roșie” COVID-19 din Republica Moldova? Cu multă dăruinţă, pasiune,determinare şi profesionalism.

Cadrele medicale din România demonstrează, zilnic că ştiu ce trebuie să facă pentru a salva vieţile celor infectaţi cu noul coronavirus. Locotenentul doctor Ancuța Mihai, este una din cele 52 de cadre medicale din România care fac parte din misiunea medicală umanitară ce se află acum în Republica Moldova, pentru a ajuta la combaterea pandemiei de COVID-19. Cum decurge o zi în spitalul în care lucrează, aflăm chiar de la ea:

Începem ziua cu raportul de dimineață al spitalului coordonat de domnul director, iar împreună cu ceilalți șefi de secție se discută bilanțul zilei anterioare și target-ul zilei in curs.

Și de aici începe „furtuna de trăiri”, regretul de a nu reuși să-i salvăm pe cei pierduți în lupta cu acest virus, neputința de a face ceva mai mult pentru ei, nesiguranța de a-i trata cu medicamente, insuficiente teste în trialuri, epuizarea fizică și psihică din lipsă de personal medical.”

Se efectuează vizita zilnică pe cele 5 secții de terapie intensivă, se discută și se evaluează fiecare pacient în parte. Mulțumiri colegilor noștri  asistenți medicali, care sunt extrem de devotați și implicați în conduita medicală a pacienților suferinzi de COVID 19.

Acomodare și colaborare perfectă între colegii noștri români și din Republica Moldova. Timpul petrecut în zona roșie s-a încercat să se limiteze cât mai mult, lucrându-se în schimburi de câte 4-6 ore„, a precizat locotenentul doctor Ancuța Mihai.

Sursa foto:MAPN

De același autor

Related Articles