Ceremonii religioase cu prilejul Zilei Veteranilor

Ceremonii religioase şi militare sunt organizate, în Capitală şi în ţară, cu ocazia Zilei Veteranilor, care îi omagiază pe eroii care au participat la misiuni în teatrele de operaţiuni din Afganistan, Irak, Balcanii de Vest sau în state din Africa sau Europa.

Ministrul apărării, Mihai Fifor, va depune, în această dimineaţă, o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Parcul Tineretului. El va ajunge apoi la Aninoasa, în judeţul Dâmboviţa, unde va fi construit un centru medical de tratament şi recuperare pentru militari din România şi din estul Europei.

Cu acest prilej, cei prezenţi vor vedea prototipurile pentru laboratoarele şi camerele de odihnă, care vor fi puse în viitor la dispoziţia veteranilor.

Astfel de evenimente se vor desfăşura şi la Târgu Mureş, unde în Catedrala Mare va fi sfinţit un drapel, iar în garnizoanele din Galaţi şi Tecuci vor fi cinstiţi soldaţii căzuţi la datorie în Afganistan. Un bust dedicat comandantului Armatei Române în Primul Război Mondial – Alexandru Averescu – va fi dezvelit lângă Mănăstirea Caşin din Capitală. RRA