Aeronava Forţelor Aeriene care a transportat un român de la Kabul la Islamabad se va întoarce pentru preluarea altor 14

Premierul Florin Cîţu a declarat joi că aeronava Forţelor Aeriene Române care a transportat un cetăţean român de la Kabul la Islamabad se va întoarce în Afganistan pentru preluarea altor 14 români, pentru care se încearcă aducerea la aeroport.

Azi dimineaţă am vorbit cu domnul general Ciucă, este adevărat, aeronava a ajuns în Kabul, o singură persoană a ajuns la aeronavă, s-a întors aeronava la Islamabad, 14 persoane nu ajunseseră, se întoarce aeronava în Kabul să-i ia şi pe ceilalţi. Asta încercăm acum să vedem cum îi aducem la aeroport, aeronava a rămas la Islamabad şi se va întoarce şi după celelalte persoane. Avem cereri şi de la alte ţări pentru a aduce în România‘, a declarat Florin Cîţu la Ministerul Finanţelor, unde a predat portofoliul noului ministru, Dan Vîlceanu.

Premierul a explicat că se încearcă găsirea de soluţii pentru aducerea la aeroportul din Kabul a celorlalţi români care urmează să fie evacuaţi din Afganistan.

‘Monitorizăm, încercăm să găsim soluţii, sunt mai multe canale prin care lucrăm, nu pot să vă spun mai multe, exact cum lucrăm. Nu pot să vă spun nimic despre operaţiunea militară a României în acest moment ‘, a spus Cîţu.

Foto MAE

De același autor

Related Articles