america

Sâmbătă, 11 ianuarie

Adjunctul secretarului de stat american Victoria Nuland, aflată în vizită în România, s-a întâlnit în această dimineaţă cu ministrul de externe, Titus Corlăţean. Potrivit Departamentului de Stat de la Washington, discuţiile cu oficialii de la Bucureşti vizează relaţiile bilaterale, probleme regionale, precum şi eforturile de consolidare a statului de drept. Aseară, Victoria Nuland a fost primită de către preşedintele Traian Băsescu. La începutul întrevederii, preşedintele a declarat că speră ca micile neînţelegeri să nu afecteze substanţa relaţiilor dintre cele două ţări. La rândul său, oficialul american a menţionaţ printre altele, că se află la Bucureşti pentru a marca 10 ani de la aderarea României la NATO. Vizita înaltului oficial american se înscrie într-un turneu european consacrat discuţiilor pe teme bilaterale şi regionale şi care include Olanda, Germania, Lituania şi Franţa.

Vineri, 10 ianuarie

Adjunctul secretarului de stat al Statelor Unite, Victoria Nuland, vine astăzi la Bucureşti pentru o vizită de două zile, parte a unui turneu în Europa. Se va discuta despre întărirea statului de drepţ transparenţa guvernării şi egalitatea cetăţenilor în faţa legii.  Responsabilul american va avea o întrevedere cu preşedintele Traian Băsescu şi întâlniri cu reprezentanţi ai guvernului şi ai societăţii civile.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că vizita este binevenită şi  constituie o ocazie pentru clarificări. După Bucureşti, Victoria Nuland va merge la Paris. Anterior ea a fost în Olanda, Germania şi în Lituania.