Autoritățile din județul Iași au declanșat planul roșu de intervenție sâmbătă seara,13 aprilie, după ce două microbuze cu 27 de călători s-au ciocnit în comuna Lețcani, a transmis  Mediafax.

Potrivit reprezentaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iași, accidentul s-a produs sâmbătă seara, în comuna Lețcani.

Accidentul s-a produs în jurul orei 21:00, pe E58, în apropiere de localitatea Lețcani din judeţul Iaşi. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Iaşi, Ioana Buștiuc, de vină este unul dintre şoferii microbuzului, care a întors fără să se asigure.

„Planul roşu a fost ridicat, cele opt victime fiind transportate la spital. Două dintre acestea sunt în stare mai gravă. Din ceea ce mi-au transmis poliţiştii, şoferul unui microbuz care mergea către Republica Moldova a întors maşina, fără să se asigure, fiind lovit de un alt microbuz care venea din spate. Cinci persoane erau într-un microbuz, iar 22 în celălalt. Nu au fost pasageri încarceraţi”, a declarat prefectul de Iaşi, Marian Şerbescu.

 „Până la acest moment doar un șofer a putut fi testat, rezultatul alcoolemiei fiind 0. E vorba de șoferul care se afla în microbuzul care circula regulamentar”, au precizat reprezentanții IPJ Iași. La fața locului s-au deplasat cinci echipaje SMURD, patru echipaje medicale și unul de descarcerare.
Vezi mai jos imagini de la locul accidentului publicate pe pagina oficială de socializare a ISU Iași:

1 COMENTARIU

  1. Probabil s-a intamplat si in localitate! Știti cu ce viteza se circula pe acel drum european? Stiti ca nimeni nu mai respecte limita legala de circulatie? Ce viteza avea microbuzul care se spune ca circula regulamentar? Este strigator la cer cum se circula pe acel drum, daca nu calci acceleratia se urca tirurile pe tine, chiar si in localitate!

Comments are closed.