Mitzura ArgheziFiica poetului Tudor Arghezi, Mitzura, a murit în această dimineaţă, la vârsta de 90 de ani, se anunţă într-un comunicat al Muzeului Naţional al Literaturii Române.

În această dimineaţă, 27 octombrie, în jurul orei 9:15, a încetat din viaţă Mitzura Arghezi, fiica marelui poet Tudor Arghezi. Cunoscută în primul rând ca balerină şi actriţă – Mitzura Arghezi a jucat în peste 100 de piese de teatru şi 18 filme –, aceasta s-a remarcat în perioada 1996-2004 ca om politic, deţinând funcţia de deputat român pe listele Partidului România Mare, iar în perioada 2005-2010 ca membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune din partea PRM.

Pe parcursul întregii sale vieţi, Mitzura Arghezi a contribuit major la valorificarea şi promovarea moştenirii literare şi culturale pe care a preluat-o de la tatăl său, marele poet român. Aceasta a susţinut Muzeul Naţional al Literaturii Române în toate activităţile culturale organizate şi desfăşurate fie la Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărţişor”, al cărei custode a fost în ultimii 40 de ani, fie în cadrul evenimentelor organizate la sediul acestuia. Mitzura Arghezi ar fi împlinit în data de 10 decembrie vârsta de 91 de ani.„, se mai arată în comunicat.

Foto: Antena 3