9 morți în incendiul din secția ATI COVID a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Peste 110 pacienți au fost evacuați!

Un incendiu puternic a avut loc vineri dimineață la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. 9 pacienți au murit în urma incendiului. În dimineața de vineri, 1 octombrie în spital se aflau 113 pacienți, dintre care 10 internați la Terapie Intensivă. Au fost activate planurile roșu și alb, iar pacienții evacuați sunt transferați la celelalte spitale din municipiu.

În urma incendiului de la Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, conform surselor G4Media.

Departamentul pentru Situații de Urgență confirmă oficial că sunt 9 pacienți decedați în urma incendiului: „Incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID, cu 09.53 a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Sunt 9 pacienți decedați. Întregul spital a fost evacuat. Incendiul a fost lichidat la ora 10:55. Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților”, a transmis DSU.

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța se află în subordinea Primăriei Constanța. Instituția este condusă încă din anul 2009 de managerul Stela Halichidis, numită în funcție pe vremea administrației Radu Mazăre. Clădirea spitalului este veche de 60 de ani.

De același autor

Related Articles