Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru persoanele de peste 60 de ani

Începând de luni, Grecia aplică amenzi pentru persoanele de peste 60 de ani care nu sunt vaccinate împotriva coronavirusului, informează agenţia DPA.

Reglementarea, anunțată în luna noiembrie, impune ca orice persoană care depășește acest prag de vârstă să plătească o taxă lunară de 100 de euro, dacă a ales să nu se vaccineze împotriva Covid-19.

Autorităţile sanitare vor transmite numele cetăţenilor nevaccinaţi autorităţilor financiare, pentru a putea fi aplicate amenzi, iar sumele colectate vor fi folosite pentru a sprijini spitalele din Grecia.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat că există o modalitate simplă de a evita această taxă: “Vă vaccinaţi şi apoi nu plătiţi nicio amendă”.

Guvernul consideră deja că măsura este un succes. De la anunţarea sancţiunilor, cu şase săptămâni în urmă, circa 217.000 de persoane cu vârsta peste 60 de ani s-au vaccinat; rata în rândul acestei grupe de vârstă ajungând la 90%.

Mitsotakis a exclus însă vaccinarea obligatorie pentru ceilalți, precizând că vârstnicii au fost în principal cei au făcut forme grave de COVID-19 şi au necesitat internare.

Sursa: AGERPRES

De același autor

Related Articles