Iosif Rotariu 25 ianuarie:

Ediţia a doua a Cupei „Stelele Banatului” la fotbal s-a desfăşurat sâmbătă la Sala Polivalentă din Reşiţa. A fost un eveniment care se doreşte să devină tradiţie şi să reunească fostele mari glorii ale fotbalului din zona de vest a ţării, jucătorii care atunci când au evoluat pe teren au încântat mii de suporteri.

Un pasionat al fotbalului, Dan Silviu Avram din Caransebeş a avut iniţiativa organizării evenimentului care a adunat şi în acest an fotbalişti şi oameni de fotbal care au făcut cinste acestui sport. L-au sprijinit pe Dan Avram, în organizarea acestui eveniment, Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Primăria Reşiţa, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, dar şi persoane pasionate de jocul cu balonul rotund.

Nu trebuie omis nici faptul că au fost destui spectatori care i-au aplaudat pe cei care au intrat pe teren, chiar dacă  unii au ajuns la o vârstă şi au acumulat kilograme. Cei prezenţi în Polivalenta reşiţeană au avut prilejul să -i întâlnească pe doi mari jucători, Miodrag Belodedici şi Iosif Rotariu. Cel care a cucerit de două ori Cupa Campionilor Europeni cu două echipe diferite, Miodrag Belodedici, a spus că este o bucurie să-i vadă din nou pe cei care i-au fost idoli în copilărie. De bucuria revederii cu prieteni a avut parte şi Iosif Rotariu. De altfel, cei doi mari fotbalişti, intraţi în legenda sportului românesc, au fost recompensaţi cu cupe de organizatori. Nu au fost uitaţi nici spectatorii, şi trebuie menţionat că mulţi au fost copii,  care au primit mingi şi tricouri cu autografe, în urma tragerilor la sorţi.

Cei prezenţi în Sala Polivalentă i-au putut revedea şi pe Florea, Atodiresei,  Georgevici, Nestorovici, Uțiu, Arpad Dosza, Bora, Ologeanu, Platagă, Varga, Roco Sandu, Panescu, Mircea Bătrânu, Doană, Potoceanu, Boşca, Gheorghe Popa şi mulţi alţii. Dorinel Munteanu, chiar dacă a confirmat invitaţia nu a mai ajuns la Sala Polivalentă.

Dintre personalităţi, îi amintim pe preşedintele CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, directorul DJST, Cătălin Hogea, directorul AJF CS, Costinel Ristache şi fostul preşedinte din Valea Domanului, Ilie Pătruică.

Au jucat două echipe din Reşiţa şi câte una din Timişoara, Caransebeş, Lugoj, Oţelu Roşu, Moldova Nouă-Oraviţa şi Anina-Bozovici. În finală s-au întâlnit una dintre cele două echipe din Reşiţa şi cea alcătuită din jucători de la  Moldova Nouă-Oraviţa. Victoria a revenit reşiţenilor cu 5-1.

Ascultaţi declaraţia lui Miodrag Belodedici:

Asculta;i declaraţia lui Iosif Rotariu:

Ascultaţi declaraţia celui care a avut ideea unui astfel de eveniment, Dan Silviu Avram:

A

B

********************************************************************************************

23 ianuarie:

Miodrag Belodedici alaturi de primarul Resita la editie din 2013 a turneului Stelele BanatuluiA doua ediţie a competiţiei de fotbal dotată cu trofeul Cupa Stelele Banatului va fi găzduită de Sala Polivalentă din Reşiţa sâmbătă, 25 ianuarie. Turneul este o iniţiativă a omului de afaceri şi de sport în acelaşi timp, Dan Silviu Avram din Caransebeş, sprijinit în demersul său de autorităţile locale şi judeţene. Invitaţi speciali la acest turneu sunt trei dintre cei mai mari patru fotbalişti din zona Banatului, după cum preciza Dan Silviu Avram. Miodrag Belodedici (foto), câştigător de două ori al Cupei Campionilor, fostul căpitan al naţionalei României, Dorinel Munteanu, şi Iosif Rotariu, finalist cu Steaua în Cupa Campionilor.

La tombola care se va organiza pe parcursul competiţiei se vor acorda premii constând în mingi cu autografele jucătorilor reprezentativi, precum şi tricouri personalizate cu autografele acestora. Competiţia este organizată de Dan Silviu Avram, în colaborare cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Primăria şi Consiliul Local Reşiţa, DJTS Caraş-Severin.

Turneul de fotbal Stelele Banatului va avea loc sâmbătă, de la ora 12:30, iar intrarea este liberă.

Radio România Reşiţa este partener media al manifestării.