[FOTO-AUDIO] CSM Reșița n-a avut milă de Progresul Ezeriș: 7-0, în epilogul sezonului de toamnă

Festival de goluri în Valea Domanului, la ultimul meci disputat de CSM Reșița înaintea vacanței de iarnă. În epilogul primei părți a sezonului, rossonerii și-au reconfirmat valoarea în fața conjudețenei Progresul Ezeriș, care n-a reușit să pună probleme liderului din seria a 7-a a Ligii a III-a. La pauză a fost 3-0, grație hattrick-ului reușit de Mediop (9, 25–penalty, 36), principalul responsabil cu golurile la CSM Reșița. În partea a doua a întâlnirii, gazdele au mai marcat de patru ori, prin Aboubacar (62), Vasluian (75), Velcotă (84) și Munteanu (85). S-a terminat 7-0 pentru rossoneri, care încheie toamna competițională cu un bilanț de 14 victorii și un egal. La final, inimoasa Guardia Ultra și-a aplaudat cu căldură favoriții. CSM Reșița a controlat jocul de la un capăt la celălalt, a apreciat antrenorul Dan Alexa.

„Un joc la discreția noastră, am început bine meciul și l-am terminat bine. Am și reușit să fructificăm ocaziile avute. Cred că am terminat bine sezonul de toamă, am avut o evoluție bună pe tot parcursul anului. Felicit echipa, și nu doar jucătorii care au evoluat mai mult, și pe ceilalți, pentru că au arătat caracter și au fost lângă echipă în toate momentele. Intrăm acum în vacanță, după 10 ianuarie o să reîncepem pregătirile. Va urma o perioadă importantă pentru noi. Potrivit regulamentului, indiferent de punctele avans pe care le avem, o să susținem două baraje, motiv pentru care trebuie să ne întărim la nivelul lotului. Vom mai aduce doi-trei jucători, nu mai mult. Trebuie să facem pașii corecți, pentru că trebuie să promovăm în Liga a II-a și apoi obiectivul următor e Liga I. Dar prima dată trebuie să promovăm în Liga a II-a”, a declarat Dan Alexa.

Antrenorul oaspeților, Dorian Arbănaș, a recunoscut superioritatea formației reșițene:

Ce mai poate fi de spus? 7-0, fără drept de apel. Nu vreau să am scuze, dar mă așteptam la un orgoliu din partea jucătorilor mei, chiar dacă în trei săptămâni am făcut două antrenamente legate. Având în vedere că mulți vin de la CSM, mă așteptam la altă atitudine, dar din păcate m-am înșelat. Asta e situația. Bine că am reușit să facem 16 puncte. Oricum, scorul e meritat pentru CSM Reșița, am întâlnit o echipă  cu valoare de Liga a II-a, spre Liga I, care are jucători cu experiență. Păcat că am luat 7 goluri, nu am luat niciodată atâtea în cariera mea, nici ca jucător. Intrăm în vacanță. De fapt, am intrat de mai mult timp, dar oficial acum începe vacanța. Din păcate, la noi condițiile sunt destul de grele. Vedem ce va fi, pentru că așa nu mai merge”, a spus antrenorul Progresului, Dorian Arbănaș.

Și președintele ezerișenilor a admis că echipa sa n-a fost decât un partener de antrenament pentru reșițeni. Progresul Ezeriș se confruntă cu probleme finaciare, care se reflectă și în jocul echipei, a adăugat Cristian Șodâncă.

„S-a încheiat 2021 cu o misiune imposibilă pentru noi. Scorul ne scutește de orice comentariu, a fost un antrenament pentru CSM Reșița. Am încercat și noi să jucăm, o perioadă am reușit, apoi cred că am fost mai mult jaloane pentru antrenamentul lor. Sezonul de toamnă a început bine pentru noi, am adunat puncte, am fost acolo sus, până în momentul în care situația noastră financiară s-a „rupt”, ca să spun așa. Au apărut problemele financiare, iar de atunci totul s-a stricat, jocul nostru a avut de suferit, lucru care se vede și în clasament. Intrăm acum în vacanță, nu știm când ne vom reuni, deocamdată este totul incert. Vom vedea. O să încercăm să ducem campionatul la bun sfârșit. Deocamdată, intrăm în vacanță și așteptăm sărbătorile”, a spus președintele Progresului, Cristian Șodâncă.

CSM Reșița a început jocul în formula: Sebastian Micu, Ștefan Bărboianu, Sergiu Rimovecz, Sorin Avram, Vali Munteanu, Ionuț Cioinac, Ion Vasluian, Amir Jorza, Marian Drăghiceanu, Mediop Ndiaye, Laurențiu Breșneni. Rezerve: Cristian Zimmermann, Iulian Ciubotaru, Nicușor Fota, Cornel Ardei, Sebastian Velcotă, Nicolae Sima, Alexandru Negru, Gakou Aboubacar, Călin Cristea. Antrenor Dan Alexa.

Progresul Ezeriș: Cristian Birăescu, Marius Mărgan, Robert Dalea, Alex Giurică, Marian Musteța, Ioan Derbac, Marius Musteța, Iosif Rotariu, Marius Călin, Nicolae Popescu, Rafael Hrudei. Rezerve: Luis Spînu, Bogdan Barbu, Bogdan Dumitru, Denis Arjocan. Antrenor Dorian Arbănaș.

După cele 15 etape disputate în 2021, CSM Reșița conduce autoritar în seria a 7-a, cu 43 de puncte din 45 posibile. Progresul Ezeriș încheie anul pe locul 7, cu 16 puncte în cont.

foto: Zoli Bagosi

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles