Echipa de fotbal CSM Reșița a pierdut primele puncte din actualul sezon. S-a întâmplat în etapa a 9-a, care a programat în Valea Domanului derbiul cu ocupanta locului doi, Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Meciul a început perfect pentru liderul seriei a 7-a: CSM Reșița a deschis scorul în minutul 6 după o lovitură de colț executată de pe dreapta. Omul potrivit la locul potrivit a fost din nou Mediop, care a trimis în plasă  o minge prelungită cu capul de Aboubacar. Ofensiva gazdelor a continuat în fața unei formații gorjene care s-a apărat exact și a mizat mai mult pe cartea contraatacului.  Avantajul rossonerilor s-a menținut până în minutul 58, când Pandurii au restabilit egalitatea dintr-un penalty discutabil, transformat de belgianul Sean Aerts. CSM Reșița a dominat ultima jumătate de oră a întâlnirii, dar ofensiva reșițeană, mai puțin inspirată de această dată, n-a găsit calea spre golul victoriei. De remarcat că Reșiței i-a fost refuzat un penalty clar  în minutul 86, când Mediop, aflat în situație de finalizare în careu, a fost tras vizibil de tricou. La final, tabela a consemnat egalitatea la 1, iar antrenorul Dan Alexa s-a arătat din nou exasperat de ocaziile mari irosite de elevii săi.

„Când ratezi asemenea ocazii rarisime, nu meriți să câștigi. Nu poți să scapi cu poarta goală, singur cu portarul, să ai ocazii care… noi ne-am bătut joc de meciul ăsta, pur şi simplu. Cred că am avut cele mai multe de situații unu la unu cu portarul advers. Am și driblat portarul, am și rămas cu poarta goală în față. E foarte greu de vorbit după un asemenea joc. Ce pot să spun, să îmi felicit, jucătorii pentru atitudine? Aşa este, au avut atitudine, dar nu poţi să ratezi aşa. La nouă puncte diferență, cred că aveam locul de baraj asigurat, pentru că era o distanță foarte mare. Nu sunt dezamăgit pentru ocazii, pentru că poți să ratezi, ci de modul în care au fost tratate anumite situații. Am avut-o cu poarta goală și n-am băgat-o în poartă, am preferat să mai râdem o dată de fundașii lor, asta nu se poate ierta. Sunt dezamăgit din punctul ăsta de vedere, pentru că, clar, am fost echipa mai bună”, a declarat principalul rossonerilor.

De partea cealaltă, antrenorul Pandurilor, Călin Cojocaru, a apreciat rezultatul ca echitabil:

„Eu zic că a fost un meci echilibrat, cu ocazii şi de o parte și de alta. A fost un meci plăcut pentru spectatori. Sunt mulțumit de rezultat, mi se pare echitabil, fiindcă ambele echipe au avut perioade de dominare şi ocazii mari. Am fost destul de tensionaţi, ambii antrenori, dar ăsta este fotbalul, dacă n-ai nervi, tensiune, atitudine  agresivă, n-ai cum să câștigi, să fii pe primele locuri. Nu vreau să comentez arbitrajul, dar cred că nu s-a ridicat la nivelul jocului. Avem acelaşi obiectiv ca Reşiţa, vrem să promovăm. Sunt două  branduri ale fotbalului românesc și ambele încearcă să revină la cel mai înalt nivel.”

CSM Reșița a început în următoarea formulă: Micu – Rimovecz, Ion, Bărboianu, Munteanu, Cioinac, Vasluian, Jorza, Drăghiceanu, Mediop, Aboubacar. Rezerve :Zimmermann – Ciubotaru, Sima, Fota, Cristea, Breșneni, Matiș, Avram, Cristodulo.

CSM Reșița rămâne pe primul loc al seriei a 7-a, cu 25 de puncte adunate din 9 etape. Locul doi e ocupat acum de CSM Deva, care totalizează 21 de puncte. Etapa următoare, prima a returului, programează un nou meci în Valea Domanului: pe 29 octombrie vine la Reşiţa Aurul Brad.

foto: Zoli Bagosi