William Salice, inventatorul oului Kinder, a încetat din viaţă

Invenţia sa a încântat milioane de copii de-a lungul deceniilor. Le-a satisfăcut papilele gustative cu crema sa de ciocolată delicioasă şi i-a distrat cu surprizele ascunse în ou. William Salice, inventatorul oului Kinder, a murit la vârsta de 83 de ani.

Anunţul a fost făcut public de fundaţia „Color your life”, pe care a înfiinţat-o pentru a-i sprijini pe tineri, informează DC News. William Salice a fost angajat la compania Ferrero în 1960, dar a devenit rapid mâna dreaptă a patronului, Michele Ferrero, părintele cremei tartinabile Nutella, care a încetat din viaţă anul trecut.

Oul Kinder a intrat pe piaţă în anii 1970, când firma de producţie a ciocolatei a dorit să găsească un mijloc de a depăşi caracterul sezonier al ouălor de Paşti, astfel că William a venit cu ideea introducerii unei surprize.

Strategia de a pune într-o cochilie din plastic, învelită în ciocolată de forma unui ou, mici piese de jucării care trebuie asamblate, a fost mai mult decât s-ar fi aşteptat pe placul copiilor.

Foto: Jurnalul National

De același autor

Related Articles