[VIDEO] Imagini dramatice cu un leu evadat dintr-o rezervație naturală care s-a aruncat în mare

2FC7F8C300000578-0-image-a-4_1451897469045

Imagini dramatice au fost surprinse în India, unde un leu evadat dintr-o rezervație naturală s-a aruncat în mare, încercând astfel să scape atât de îngrijitorii care încercau să-l captureze cât și de sutele de curioși veniți să-l privească pe stabilopozi.

Dezorientat și stresat de mulțime, animalul nu a văzut ca singură opțiune decât să încerce să înoate pentru a scăpa, însă curenții puternici și valurile tot mai mari din Marea Arabiei aproape că l-au înecat. Doar intervenția medicilor veterinari și a pescarilor a făcut ca felina să revină cu bine la țărm. Cei implicați susțin că intervenția a fost extrem de dificilă, și doar o fracțiune de secundă a lipsit ca leul să fie înghițit de marea învolburată.

O anchetă este în curs de desfășurare pentru a afla cum a ajuns în port și cine se face vinovat pentru incident. Parcul Național Gir este unul dintre puținele locuri de pe planetă în care leul asiatic mai trăiește. Interdicția de vânătoare și inițiativele de salvarea a speciei au dus la o creștere a numărului de exemplare de la 411 în 2010 și 523 în 2015, asta potrivit cifrelor oficiale oferite de statul indian.

https://www.youtube.com/watch?v=2Zr0BoMZogI

Sursa : cunoastelumea.ro

Foto : Reuters

De același autor

Related Articles