Rablele abandonate pe domeniul public al orașului Craiova devin uneori o piedică pentru ceilalți participanți la trafic din Bănie și chiar pentru pietoni.

Un Matiz „uitat“, în Bănie, pe domeniul public din cartierul Valea Roșie, folosit cândva drept taxi, este acum adăpost pentru șobolani. Micile vietăți, patru-cinci la număr, au transformat scaunele autoturismului într-un veritabil culcuș, pentru că au ros buretele din interiorul lor centimetru cu centimetru.

În plus, spre spaima trecătorilor, aceștia se ivesc frecvent la ferestrele autoturismului, se ridică pe parbriz sau stau întinși pe banchete, rod volanul sau firele de la instalația electrică a mașinii.

Citește și: [UPDATE][FOTO] Vânătoare de şobolani în premieră la Reşiţa

Nestingheriți, șobolanii stau în interiorul autoturismului abandonat, pe care îl părăsesc prin podeaua ruginită doar când își caută hrană. Automobilul a fost părăsit de proprietarul din Bănie, cu mult timp în urmă, roțile fiind îngropate în pământ.

Dincolo de latura hazlie, prezența rozătoarelor reprezintă un focar de infecție. Cine ar putea stârpi însă acest focar de infecție? În primul rând, proprietarul autoturismului și, în al doilea rând, Poliția Locală, ca reprezentant al administrației locale și care poate lua măsurile legale împotriva deținătorului mașinii.

Însă până să fie luate măsuri prompte, animalele pătrund peste tot, la tomberoanele de gunoi, în piața agroalimentară din imediata vecinătate și chiar în blocurile și imobilele din zonă.

Sursa: gds.ro