[VIDEO] Cătunul Dobraia din Caraş-Severin, inclus pe lista destinaţiilor de călătorie propuse de publicaţia The Guardian

Un cătun din Banatul montan a fost inclus pe lista exclusivă a destinaţiilor de călătorie propuse de publicaţia britanică The Guardian. Este vorba despre Dobraia, din Caraş-Severin.

Acest colt de rai din Valea Cernei este una dintre cele 21 de destinatii de vacanta recomandate de publicatia britanica The Guardian. Dobraia, despre care scrie ca este un loc unde poti privi muntii fara sfârsiţ apare în clasament alaturi de locuri mai putin cunoscute din Sicilia, Croatia, Portugalia sau Norvegia.

Dobraia

Primarul comunei Cornereva, Nicoale Novăcescu declara pentru Radio Reșița că are în vedere un proiect de promovare a acestei zone, după ce numărul turiștilor a crescut în această vară.

Vrem sa gândim sa avem un punct turistic acolo, oamenii sa aiba informații despre unde pot sa se cazeze, unde pot sa serveasca masa, adica sa fie cineva care sa îi și îndrume în acest sens.

Turiștii au început sa vina și chiar îi așteptam în numar mare, pentru ca deja știu de noi și noi ne bucuram. Zona scarițelor de la Ineleț ramâne cea mai solicitata, dar și pe partea Dobraia-Prisacina avem foarte mulți turiști care vin din țara și chiar din strainatate. Pe aici este și acces auto și am observat ca sunt solicitari pentru a veni oamenii, sa ramâna o seara pe la noi și este bine, pentru ca asta ne da speranțe ca nu vom disparea de pe acolo”, ne-a declarat Nicolae Novacescu.

Si tinerii din Dobraia au vazut potentialul turistic al locului. In vara anului 2020, fratii Petrica Lazar Raduta si Ionut Adrian Raduta, ajutati de Ciprian Isacovici, un bucurestean care venise voluntar in aceasta zona, au hotarat sa ofere turistilor o altfel de cazare. Asa a luat nastere Glamping Camp Dobraia.

Foto: Kate Eshelby

Video – Youtube

De același autor

Related Articles