Unde este mai ușor să găsești dragostea în România – online sau offline?

Analiștii Picodi.com au verificat statisticile privind căutările legate de găsirea unui partener de viață online și au creat un clasament al județelor cu celor mai multe căutări online.

Lista de interogări a constat din cele mai populare aplicații de dating și fraze generale, cum ar fi „site de dating”. Ei au juxtapus numărul de interogări cu cele mai recente date INSSE privind populația din fiecare județ în parte.

După ce au analizat atent datele celui mai popular motor de căutare din România, au aflat că cetățenii din Municipiul București, județul Timiș și Cluj au cele mai multe șanse de a-și găsi perechea online. Utilizatorii de internet vizitează site-urile de întâlniri din aceste județe mai frecvent decât media pe țară.

Pe de altă parte, cetățenii din Călărași, Mehedinți și Vaslui caută cel mai puțin dragostea online. În aceste județe, găsirea unei persoane semnificative offline – pe stradă, la serviciu sau la petreceri sociale – este cel mai probabil mai frecventă.

Iată cum arată clasamentul tuturor județelor:

Metodologie

Cercetarea s-a bazat pe o comparație a numărului de interogări și cuvinte cheie în perioada 2019–2022, pe baza datelor arhivate de Google (prin intermediul instrumentului Keyword Planner).

Surse

  • https://ads.google.com/intl/ro_ro/home/tools/keyword-planner/
  • https://www.similarweb.com/top-websites/romania/computers-electronics-and-technology/search-engines/
  • https://insse.ro/cms/sites/default/files/com_presa/com_pdf/cp-date-provizorii-rpl2021_0.pdf

Foto picodi.com

De același autor

Related Articles