Un brad bavarez a fost înălțat în Piața San Pietro înaintea Sărbătorilor de Crăciun

bardu

Un brad adus din Landul Bavaria, sudul Germaniei, a fost înălțat joi cu ajutorul unei macarale în Piața Sf. Petru din Roma, marcând începerea pregătirilor de Crăciun, relatează USA Today.

Din 1982, a devenit o tradiție ca un brad dintr-o pădure europeană să fie instalat în apropiere de obelisc în centrul Pieței Sf. Petru. O iesle cu scena Nașterii Domnului va fi de asemenea instalată sub el pentru a reaminti nașterea copilului Iisus la Bethleem.

Anul acesta, regiunea germană Bavaria, de unde este originar și papa emerit Benedict al XVI-lea, a oferit bradul crescut în pădurea Hirschau.

O delegație germană urmează să-l întâlnească pe papa emerit, în vârstă de 88 de ani, care trăiește retras la Vatican și care a fost onorat recent pentru activitatea sa de teolog.

Alături de bradul bavarez, ieslea va fi realizată de regiunea Trentino-Alto Adige din nordul Italiei și va avea 18 personaje.

Cum cere tradiția, Papa Francisc se va reculege în fața ieslei Nașterii Domnului la 31 decembrie după slujba oficiată în Basilica San Pietro în semn de mulțumire pentru anul care a trecut.

De același autor

Related Articles