Un băiat a stat 6 ani departe de social media

Un băiat american, a cărui mamă i-a promis suma de 1.800 de dolari la împlinirea vârstei de 18 ani, cu condiţia de a sta departe de social media timp de şase ani, şi-a revendicat recent premierul, informează CNN.

În 2016, Lorna Goldstrand Klefsaas l-a provocat pe fiul ei Sivert, la acel moment în vârstă de 12 ani, să nu intre pe social media până la vârsta de 18 ani. Recompensa sa? 1.800 de dolari. La 19 februarie 2022, Sivert şi-a revendicat premiul.

Lorna a fost inspirată de o provocare pe care a auzit-o la radio, numită „16 pentru 16”, în care o mamă îi oferea fiicei sale suma de 1.600 de dolari la împlinirea vârstei de 16 ani, cu condiţia ca aceasta să nu intre pe social media, a declarat ea pentru CNN. Ea a decis să crească miza la doi ani în plus, iar recompensa cu încă 200 de dolari.

Sivert a povestit că nu i-a fost prea dificil să trăiască fără social media şi că nu s-a gândit prea mult la asta în cei şase ani. La vârsta de 12 ani, băiatul a spus că oricum nu folosea prea mult reţelele de socializare. Singura aplicaţie pe care o avea, înainte de pariu, era Snapchat – pe care a şters-o la o zi după ce a încercat-o.

„Nu aş putea spune că a existat vreun moment în care am crezut că sunt pe cale să cedez”, a explicat el. „Pe măsură ce timpul a trecut a fost mai mult o chestie de mândrie”, a mai adăugat acesta.

Avea, de asemenea, prieteni care îl ţineau la curent cu cele mai recente informaţii sau tendinţe de pe reţelele de socializare. „Am reuşit să evit toate dramele inutile care se petreceau acolo”, a adăugat Sivert.

Lorna a povestit că nu a fost niciodată nevoită să verifice dacă fiul său a descărcat aplicaţii pe furiş: „Este atât de competitiv încât, cu siguranţă, a fost mai mult pentru a demonstra ceva”, a precizat ea.

De asemenea, Sivert a mărturisit că, în această perioadă a avut mai mult timp să se concentreze asupra notelor şi sportului.

Acum, mai bogat cu 1.800 de dolari, Sivert a declarat pentru CNN că nu s-a gândit încă la ce să cumpere (când avea 12 ani, glumea că îşi va lua o casă), dar probabil, va fi ceva pentru camera sa de cămin de la Universitatea Northwestern – St. Paul, pe care o va urma din toamnă.

Tânărul s-a decis deja asupra primei sale incursiuni în social media: îşi va descărca aplicaţia Instagram.

De același autor

Related Articles