Un asteroid masiv va trece pe lângă Pământ în weekend

Un asteroid suficient de mare pentru a distruge un oraș va trece între orbitele Pământului și Lunii în acest weekend. Din fericire pentru noi, le va rata pe amândouă, scrie BBC, citate de g4media.ro

Obiectul, denumit 2023 DZ2, a fost descoperit în urmă cu o lună.

Sâmbătă, acesta va trece la 515.000 km de Lună, înainte de a trece pe lângă Pământ câteva ore mai târziu.

Este rar ca un asteroid atât de mare – cu un diametru estimat între 40 și 90 de metri – să se apropie atât de mult de planetă.

Potrivit Nasa, este o oportunitate importantă pentru astronomi de a-și spori cunoștințele despre asteroizi, în cazul în care ar fi descoperit un obiect periculos cu potențial de a lovi Pământul.

„Nu există nicio șansă ca acest „ucigaș de orașe” să lovească Pământul, dar apropierea sa apropiată oferă o mare oportunitate pentru observații”, a declarat șeful departamentului de apărare planetară al Agenției Spațiale Europene, Richard Moissl.

Întrucât trece la doar 68.000 km distanță, asteroidul va fi vizibil prin binocluri și telescoape mici din întreaga lume.

O transmisiune în direct pe internet a apropierii sale va fi asigurată de The Virtual Telescope Project.

Obiectul s-ar putea întoarce spre orbita Pământului în 2026, dar oamenii de știință au exclus ca fiind o amenințare pentru planetă și cu această ocazie.

Sursa foto: webb.nasa.gov

Cele mai citite

Related Articles