Ucraina interzice intrarea reprezentantei Rusiei la Eurovision

Serviciile speciale ucrainene au interzis pentru o perioadă de trei ani intrarea pe teritoriul ucrainean a reprezentantei Rusiei la ediția din acest an a concursului de muzică Eurovision, ce va avea loc la 13 mai la Kiev, pe motiv că a susținut un concert în Crimeea, transmite miercuri France Presse, citată de Agerpres.

Serviciile de securitate ucrainene au interzis intrarea Iuliei Samoilova pentru o perioadă de trei ani. Decizia tocmai a fost luată”, a declarat prin telefon pentru AFP o purtătoare de cuvânt a SBU, Olena Gitlyanska.

”Decizia a fost luată ca urmare a informațiilor primite cu privire la încălcarea legii ucrainene”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Un viceministru de externe rus, Grigori Karasin, a denunțat imediat decizia drept ”șocantă”.

Iulia Samoilova, o tânără femeie cu handicap, aflată în scaun cu rotile, a fost selectată în urmă cu zece zile de Rusia pentru a interpreta la Eurovision o baladă romantică intitulată ”O flacără arde”.

Selectarea ei a fost denunțată de unii ucraineni drept “provocare” rusă, pentru că a participat în 2015 la un concert în peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în primăvara anului 2014.

De același autor

Related Articles