Trupa Kiss şi-a anunţat turneul de adio printr-o serie de concerte

Trupa Kiss a anunţat “ultimele concerte din turneul său de adio”, a cărui secţiune nord-americană va începe în luna octombrie şi urmează să se încheie cu două show-uri programate la Madison Square Garden din New York pe 1 decembrie şi 2 decembrie, informează variety.com.

Noile date sunt incluse în turneul final al trupei americane, “End of the Road Tour”, care a început în 2018 şi ar fi trebuit să se încheie în 2021, dar a fost amânat din cauza pandemiei de COVID-19. Această serie lungă de concerte reprezintă turneul autointitulat de retragere al formaţiei Kiss, deşi cariera concertistică a grupului a fost extinsă deja de mai multe ori după un alt turneu de adio, “Farewell Tour”, ce a avut loc în anul 2000.

Grupul rock american a făcut acest anunţ în emisiunea prezentată de Howard Stern la postul radiofonic SiriusXM.

Kiss s-a născut în oraşul New York. Pe Strada 23. În urmă cu o jumătate de secol. Va fi un privilegiu şi o onoare pentru noi să ne încheiem turneul la Madison Square Garden, la 10 blocuri şi 50 de ani distanţă de locul în care am început să cântăm“, au transmis membrii grupului într-un comunicat.

Trupa Kiss are programate şi câteva concerte în vara anului 2023 în Regatul Unit şi a anunţat că ele vor fi ultimele show-uri susţinute în această regiune.

Este foarte probabil să apară noi speculaţii despre validitatea sintagmei folosite pentru a descrie aceste spectacole – “ultimele concerte” – în contextul în care soliştii trupei americane, Paul Stanley şi Gene Simmons, nu dau semne că ar dori să îşi încheie carierele artistice, iar “show-ul final” a fost un termen folosit deja frecvent în turneele formaţiei.

Paul Stanley a dezvăluit că parcurgea cu regularitate “25 de mile (40 de kilometri) cu bicicleta, de trei ori pe săptămână”, pentru a rămâne în formă în perioada pandemiei de coronavirus. Deşi a suportat mai multe operaţii de-a lungul anilor, inclusiv pentru o proteză de şold, Paul Stanley a declarat că se simte minunat şi că este pregătit “pentru alte 50.000 de mile (80.000 de kilometri)”.

Secţiunea nord-americană din turneul de adio al trupei Kiss va începe cu un concert care este programat pe 29 octombrie la TX Moody Center din oraşul Austin.

AGERPRES

De același autor

Related Articles