În ciuda pandemiei, proprietarii de centre comerciale din Statele Unite ale Americii au decis să păstreze tradiţia întâlnirii cu Santa Claus. Cu toate acestea, după cum informează Associated Press (AP), au fost introduse o serie de restricţii.

În special, Moş Crăciun nu va putea ţine copiii în braţe pentru a le asculta dorinţele. De asemenea, vizitatorii vor trebui să poarte măşti, care nu trebuie scoase nici în momentul şedinţelor foto. Unele magazine universale îl vor proteja pe Moş Crăciun, punându-i în faţă un separator din plexiglass transparent sau cutii de cadouri false pentru a împiedica copiii să-l îmbrăţişeze. Alte măsuri de securitate includ apariţia online al lui Moş Crăciun pentru a evita formarea de cozi în magazine. În plus, angajaţii centrelor comerciale dezinfectează şi iau în mod regulat temperatura vizitatorilor, iar actorii animatori şi-au redus programul de lucru şi au sporit pauzele.
„Moşul este un magnet pentru vizitatori, iar, fără el, este mai dificil să atragi oamenii” – a declarat Neil Saunders, directorul general al Global Data Retail. RADOR