Sibiul a fost inclus în topul celor mai sigure destinații turistice din Europa în vreme de pandemie

Numeroase țări europene ridică progresiv restricțiile impuse în timpul pandemiei, pentru a reporni sectoare ale economiei grav afectate de criza sanitară. Turismul și industria de divertisment au suferit pierderi imense, iar un portal de specialitate a făcut un top al celor mai sigure destinații turistice din Europa în vreme de pandemie.

Guvernele au dat sau vor să dea startul călătoriilor ţinând cont cel mai adesea de evoluția cazurilor în țările învecinate. De la jumătatea acestei luni, numeroase state europene își vor redeschide granițele în totalitate, dar primii pași au fost făcuți în unele regiuni.

Austria și Italia au anunțat că vor permite intrarea terestră pe teritoriile lor, însă puțini europeni vor să meargă în peninsulă, inclusiv vecinii din Elveția sau Franța, ţinând cont că italienii au fost grav loviți de epidemie. De astăzi, Cehia și-a redeschis granițele cu Austria, Germania și Ungaria, după ce ieri cehii au putut călătorii și în Slovacia. Şi spaniolii vor putea merge în Franța și Portugalia începând cu 22 iunie.

Un portal de turism recomandă cele mai sigure destinații în această vară. Sunt 13 țări și 18 orașe. Grecia, Croația și Georgia sunt în fruntea listei celor mai sigure state europene pentru vacanțe. Regiunile Alentejo și Algarve din Portugalia și mai ales Insulele Azore pot fi o opțiune pentru turiști, dar și Malta, insulele grecești Corfu și Lefkada, Cavtat, Zagreb şi Rijeka din Croația sau stațiuni din Muntenegru și Slovenia. Locuri pentru relaxare pot fi și unele capitale precum Viena, Varșovia, Vilnius, Riga sau Tibilisi. Pe listă se află și orașul Sibiu. Potrivit portalului, aceste zone au avut mai puține cazuri de coronavirus, iar hotelurile și restaurantele respectă cu strictețe regulile de igienă și de distanțare.

sursa rador

Cele mai citite

Related Articles