O echipă de medici americani anunță că a fost efectuat cu succes primul transplant de penis din lume.

Operația a avut loc în luna martie și abia acum, medicii pot spune că sunt încrezători că în evoluția stării de sănătate a pacientului – un soldat rănit în Afganistan care a dorit să rămână anonim.

O echipă formată din 11 medici ai spitalului renumit Johns Hopkins din Baltimore, Statele Unite a participat la primul transplant de penis și scrot din lume. Este o operație mai complexă față de alte transplanturi făcute până acum, care erau doar pentru penis.

9 chirurgi plasticieni și 2 urologi au operat timp de 14 ore.

Ani de zile au studiat medicii pentru această operație care ar putea revoluționa medicina și va oferi o șansă celor care din diferite motive sau accidente, au pierdut funcțiile organului genital. Cum a fost cazul acestui pacient – un soldat veteran rănit în Afganistan într-o explozie.

Pacientul va fi externat săptămâna viitoare, iar medicii sunt încrezători în succesul transplantului de penis. Ei spun că deja pacientul dă semne că își poate relua funcțiile urinare și sexuale în următoarele luni.

Pentru acest transplant a fost nevoie și de îndepărtarea testiculelor, ceea e o procedură delicată pentru că pacientul riscă  să rămână steril.

Sursa: europafm.ro