Peştera Comarnic – cea mai spectaculoasă și sălbatică din Banat

Peştera Comarnic, unul dintre cele mai frumoase obiective din Parcul Naţional Semenic-Cheile Caraşului este deschisă circuitului turistic.

Directorul administraţiei ariei protejate din Caraş-Severin, Nicolae Ifca a declarat pentru Radio Reşiţa că accesul în peşteră se face doar pedestru, de trei ori pe zi, iar vizita, ghidată de rangeri, durează aproximativ 2 ore:

Se poate vizita respectând orarul și perioada, dar aceste informații sunt și pe site-ul parcului, însă le pot aminti, şi-anume că perioada de vizitare este de luni până vineri şi se face doar la solicitare de către vizitator în prealabil cu cel puțin 24 de ore.

Orarul de vizitare este: 10.30 – prima intrare, 13.00, a doua intrare și ultima intrare este la ora 15.30.

În zilele de sâmbătă și duminică administrația asigură accesul, fără ca turistul să mai solicite în prealabil acest lucru, deci în permanență. Sâmbăta și duminica va fi un ranger care asigură ghidajul turiștilor, dar cu respectarea orarului cunoscut: 10.30 – prima intrare, 13 și 15.30 – ultima intrare. Tariful de vizitare este de 20 lei pentru un adult și de 10 lei pentru copil. În schimbul tarifului, vizitatorii beneficiază de cască, ghidajul și informațiile oferite de ranger„.

Nicolae Ifca a mai subliniat că, informaţiile de pe site-ul parcului sunt periodic reactualizate, pentru ca vizitatorii să afle la timp modificările aduse circuitului turistic în funcţie de condiţiile meteorologice.

Cele mai citite

Related Articles