O organizație plătește 200 de dolari pentru fiecare roman pe care îl citești

Organizatia WordsRated cauta un „Bibliofile-at-large”, adica un iubitor al lecturii, pentru a participa la un studiu privind reprezentativitatea in literatura a personajelor feminine. Pentru fiecare carte citita, organizatia plateste 200 de dolari si trimite si cartile vizate pentru lectura.

WordsRated are si un site web care studiaza si analizeaza continutul cartilor. Demersul vizeaza ca cititorul sa noteze numarul de personaje in functie de sex, numarul de dialoguri dintre personajele masculine si cele feminine, locatiile, cate intrebari sunt adresate si ce animale apar, printre altele.

Anuntul lor de angajare suna foarte prietenos cu cei pasionati de lectura, astfel: „Cautam oameni capabili sa devoreze cu usurinta sute de pagini, acordand atentie la detalii. Treaba ta este sa citesti cartea si sa iei notite asupra detaliilor specifice.”

Ei au confirmat ca vor plati pentru fiecare carte terminata, confirmand ca nu exista limita daca este „o carte pe luna sau o carte in fiecare zi”, conform publicatiei Newsweek.

Cercetarea pentru care se cauta cititori pune accentul pe reprezentarea femeilor in romanele moderne, iar selectia cartilor va fi facuta din cele mai bine vandute romane ale The New York Times din 2022.

Printre titlurile care ar putea intra pe lista se numara „The Seven Husbands of Evelyn Hugo”, de Taylor Jenkins Reid, care se afla pe lista celor mai bine vandute carti de fictiune a ziarului de 43 de saptamani si „Acolo unde canta racii”, de Delia Owens, care s-a bucurat de 157 de saptamani pe aceeasi lista.

Toate titlurile vor fi furnizate si livrate de WordsRated, astfel incat cititorii sa nu cheltuiasca suplimentar.

Daniel McLoughlin, director de cercetare la WordsRated, a declarat: „Aceasta este o sansa pentru iubitorii de carti de a castiga putini bani in plus in timp ce fac ceea ce le place. Pentru ca cercetatorii nostri sa citeasca 20 de carti ar dura o vesnicie, dar pentru 20 de oameni sa citeasca o carte fiecare sau 10 persoane sa citeasca doua carti fiecare va fi mult mai rapid”.

WordsRated este o organizatie internationala de analiza si date de cercetare non-comerciale.

Prin proiecte de cercetare detaliate, abordeaza probleme legate de lectura, carti, autori si industria editoriala pentru a informa, care au si componenta de entertainment.  Puteti aplica aici la sectiunea job.

De același autor

Related Articles