Noi filme adaptate după „Lord of the Rings” şi universul lui Tolkien, în pregătire de Warner Bros

Warner Bros. Pictures reînnoieşte franciza de film „Stăpânul Inelelor”. Într-o convorbire de joi, CEO-ul Warner Bros. Discovery, David Zaslav, a anunţat că liderii studiourilor recent instalaţi, Mike De Luca şi Pam Abdy, au încheiat o înţelegere pentru a realiza „mai multe” filme bazate pe îndrăgitele cărţi ale lui J. R. R. Tolkien, scrie Variety, citat de News.ro.

Proiectele vor fi dezvoltate prin WB New Line Cinema. Prima trilogie „Stăpânul inelelor”, regizat de Peter Jackson, a încasat aproape 3 miliarde de dolari în întreaga lume. Trilogia lui Jackson bazată pe romanul „Hobbitul” de Tolkien a egalat aceste încasări.

Niciun regizor nu a fost încă ataşat de proiecte, dar într-o declaraţie pentru Variety, Jackson şi principalii săi colaboratori la „Stăpânul Inelelor”, Fran Walsh şi Philippa Boyens, au spus că Warner Bros. şi Embracer „ne-au ţinut la curent cu fiecare etapă”. 

Natura poveştilor lui Tolkien care ar trebui să fie aduse pe ecran de Warner nu a fost specificată. Autorul şi filologul britanic, care a murit în 1973, a lăsat în urmă o multitudine de poveşti care au loc în universul Stăpânul Inelelor, în special cu „The Silmarillion”, „Unfinished Tales and Legends” sau „Beren şi Luthien”. Sunt posibile şi creaţii adaptate după universul Tărâmului de Mijloc şi a personajelor sale.

Numiţi în urmă cu câteva luni în fruntea Warner Bros., Mike De Luca şi Pam Abdy au menţionat că „universul vast, complex şi minunat, imaginat de J.R.R. Tolkien rămâne încă în mare măsură neexplorat”.

Foto wikipedia

De același autor

Related Articles