“Miracol” la o grădină zoologică din China

tripleti de panda

La sfârșitul lunii iulie, într-o grădină zoologică din China, s-au născut tripleți de urs panda. Acest eveniment este extrem de rar, ținând seama de marea dificultate de reproducere a ursidelor în captivitate, considerandu-se un “miracol”. Puii s-au născut pe 29 iulie la Safari Park Chimelong din Guangzhu.
“Este o minune. Au 15 zile și au trăit mai mult decât oricare alți tripleți”, a declarat AFP Dong Guixin, directorul parcului.
Mama lor, “zâmbet de crizantemă” provine de la Centrul chinez de protecție și cercetări asupra urșilor panda gigant din Wolong. Puii au fost puşi în incubator, imediat după naştere, fiind apoi duși înapoi la mamă pentru alăptare. Deorece nu se cunoaşte înca sexul micuţilor, aceştia vor fi botezați mai târziu.
Un membru al personalului rezervației naturale Wolong, de unde provine “zâmbet de crizantemă”, apreciază că este prea devreme pentru a considera puii în afara oricărui pericol. Se poate afirma acest lucru numai după ce vor împlini șase luni. Tripleții au fost concepuți pe cale naturală, părinții lor fiind “zâmbet de crizantemă” (12 ani) și Linlin (18 ani). Prima naștere de tripleți panda a fost anunțată în 1999, când o femelă de 15 ani a născut puii după inseminare artificială. Cel mai mic a murit însă la trei zile de la naștere, din cauza unei probleme la vezică.

Sursa foto: (c) Liu Dawei / XINHUA FLUX

De același autor

Related Articles