Locuri unice de vizitat în România

România are un potențial turistic mare. Iubitorii de călătorii care nu vor să meargă la munte sau la mare au și alternativa locurilor unice, mai puțin cunoscute din țara noastră.

Sub Măgrin, Banatul Montan

Foto:travolcalm.ro

Îți lași grijile afară când pășești în trecutul rustic din Sat Bătrân.

Această casă veche restaurată, cu o bucătărie mare și două dormitoare, încadrate cu grinzi de lemn este o oază perfectă departe de zgomotul urban și o revenire la rădăcinile tale.

Amplasată în îmbrățișarea unei zone împădurite în pitoreasca așezare veche Sat Bătrân, această casă tradițională este casa unei familii muncitoare, care acum le-o oferă vizitatorilor să se bucure de căldura ei.

În căutarea faunei sălbatice – casa se află în vecinătatea Măgurei Zimbrilor, locul în care zimbrii cutreieră din nou liber după 200 de ani de absență, zona oferă numeroase experiențe de urmărire a vieții sălbatice cu ghidzi profesioniști.

Drumeții și ciclism – numeroase trasee de drumeții și ciclism pin satele și dealurile din jur așteaptă să fie descoperite

Explorează cultura – învață meșteșuguri și rețete tradiționale de la localnici pentru a duce acasă amintiri și abilități unice.

Cătunele Scărişoara şi Ineleţ un colţ de paradis, dincolo de nori

Satele Scărişoara şi Ineleţ, de pe Valea Cernei, se află în topul celor mai izolate locuri din ţară. Singura cale de acces spre sate este reprezentată de scările construite din lemn de salcâm, la începutul anilor 1970.

Satele Scărişoara şi Ineleţ sunt situate la peste 1000 m altitudine. Poţi ajunge prin intermediul drumului național DN 67D. Din Băile Herculane spre Cerna Sat. Distanţa este de 21 km până la Ineleţ şi de 23 km până la Scărişoara.

Ce mai poţi vedea în zonă?
  • Lacul Prisaca– aflat la o distanţă de cam 5 km de Băile Herculane, un loc minunat, o adevărată oază de linişte şi relaxare din Banat.
  • Cascada Vânturătoarea – este o cascadă superbă,aflată la 1000 m altitudine pe malul drept al Cernei unde apa este vânturată, de unde şi numele, iar drumul spre cascada dezvăluie frumuseţi de nedescris;
  • Cheile Ţăsnei – sunt nişte chei sălbatice, ce dezvăluie un peisaj unic, de o frumuseţe copleşitoare şi sunt aflate la o distanţă de 14 km, cu plecare din Băile Herculane spre Baia de Aramă.

The Wolf creek – Coșteiu de Sus

Foto: timnews.ro

Cu pădurile regale de la Săvârșin în spate și livezi cât vezi cu ochii pe dealurile din față, the Wolf creek este de la început o locație câștigătoare pe lista oricărui turist iubitor de natură.

Dacă adaugi la asta și experiența de a te caza într-o căsuță hobbit sau o piramidă cu pereți din sticlă și vedere la cerul înstelat, situate în inima celei mai ofertante destinații turistice rurale din Timiș, rezultă (cel puțin) weekendul perfect într-un sat din Margina.

The Wolf creek este  format din hobbit house – „un refugiu unic și confortabil, construit în pământ și inspirat de casele hobbit din literatură și film”, A-frame house – „o combinație unică de confort și stil rustic, perfectă pentru a vă bucura de natură și de relaxare”, șura cube house – „o cabană cu terasă imensă, cu vederi spectaculoase asupra naturii, cu un loc de masă și un grătar propriu, perfect pentru a vă bucura de o seară cu prietenii sau familia” – și piramida house – „inspirată din vechile piramide egiptene, un refugiu unic și sofisticat, construit din lemn, alucubond și sticlă, ce oferă un interior spațios și luminos”.

Valea Celor Doisprezece: Căsuțe de Hobbit

Foto: travlocals.com

Valea Celor Doisprezece, satucul nostru cu casute de hobbit din Dobrei, judetul Neamt. In acest ansamblu turistic veti avea parte de o experienta unica, axata pe relaxare, socializare, deconectarea de tehnologie si revenirea la bucuriile de odinioara, oferite de lucrurile simple.  

Valea celor Doisprezece se găsește la 15 km de Piatra Neamț și la 47 km de Roman.

Casuta de Hobbit, Poiana, Valcea

Foto: travocalm.ro

Amplasată la poalele muntelui, in Rezervatia Parcului National Cozia, Casuta de Hobbit este un loc de basm care te indeamna la relaxare. Acecasta dispune de 3 dormitoare, 1 baie si un living cu bucatarie open space.

Relaxare in inima naturii, la doar 20 km de cel mai spectaculos drum din lume, Transfăgărășan.

Ferma Dacilor, Tohani, Prahova

Foto:travocalm.ro

Ferma Dacilor se află chiar in inima unei renumite zone viticole din judetul Prahova, la doar 90 km de Bucuresti. Dealu Mare – Tohani este un pasaj din Drumul Vinului, un drum istoric, folosit de romani pentru a strabate Europa, parcurgand cele mai faimoase podgorii de pe Batranul Continent.

Unice in Romania, casutele dacice sunt atractia locului. De aici si numele Ferma Dacilor. Locurile de cazare in casute suspendate cu podea de sticlă, restaurantul cu ingredientele pregătite aici, la fermă, completează o experiență memorabilă.

De același autor

Related Articles