În Emiratele Arabe Unite străzile sunt pline de maşini de lux abandonate de proprietari! Motivul este cât se poate de simplu: legile sunt foarte stricte în privinţa datoriilor.

Dacă nu poţi să plăteşti ratele sau amenzile indiferent de motiv, ajungi în faţa autorităţilor şi rişti chiar închisoarea. Nu există termenul de faliment în Emirate! Aşa că cei cu probleme financiare preferă să renunţe la tot şi să dispară înainte să ajungă în faţa judecăţii extrem de dure.

Problema cu maşinile abandonate, deşi pare absurdă în alte locuri de pe planetă, este una extrem de serioasă în Dubai. Sunt mii de plângeri din partea localnicilor care s-au săturat de locuri de parcare ocupate de maşini luni bune până când acestea sunt ridicate.

Masinile abandonate sunt recunoscute imediat. Sunt pline de praf, au anumite parti lipsa si de multe ori au mesaje considerate “nepoliticoase” de comunitatea araba pe ele, potrivit rnl.ro.

În 2011, apogeul maşinilor abandonate a fost atins de un Ferrari Enzo în valoare de 1 milion de euro. Acesta a fost închiriat de un cetăţean britanic timp de mai multe luni în care a acumulat sute de amenzi. Acesta nu şi-a permis să le plătească şi a decis că e timpul să se facă nevăzut.

Sursa  a1.ro