pistolUn spectator a fost împuşcat mortal, iar partenera lui a fost grav rănită, luni, la proiecţia filmului „Supravieţuitorul / Lone Survivor”, într-un cinematograf din Florida, din cauza unui conflict provocat de utilizarea telefonului mobil.

Potrivit raportului poliţiei, victimele, un bărbat şi o femeie, aşteptau începerea filmului, în sala de proiecţie a cinematografului Cobb CineBistro, din Wesley Chapel, în apropiere de oraşul Tampa, când un alt cuplu din spatele lor le-a spus să nu mai scrie SMS-uri şi să închidă telefonul mobil, informează Mediafax. În urma unui schimb mai dur de replici, bărbatul nemulţumit a scos un pistol şi i-a împuşcat pe cel care scria mesaje şi pe partenera acestuia. „Am auzit cum ridicau tonul, părea să fie o ceartă, cineva a aruncat cu popcorn, pe urmă (…) bărbatul a fost împuşcat. Acesta s-a dezechilibrat şi a căzut pe două scaune, peste fiul meu şi peste mine. Am întrebat dacă era bine, apoi sângele a început să ţâşnească, iar bărbatul s-a prăbuşit”, a declarat un martor ocular.

Un alt spectator s-a luptat cu atacatorul şi i-a smuls arma din mână, reţinându-l până la sosirea poliţiei, care a constatat decesul bărbatului împuşcat. Partenera acestuia este în spital şi se va recupera în totalitate.

Inspirat din fapte reale, filmul de război „Supravieţuitorul / Lone Survivor”, de Peter Berg, care s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american weekendul trecut, îi are în rolurile principale pe Marcus Luttrell (Mark Wahlberg) şi echipa sa Navy SEAL (din care fac parte Taylor Kitsch, Emile Hirsch şi Ben Foster). Aceştia sunt surprinşi de o ambuscadă a talibanilor în Afganistan, în 2005. După un schimb prelungit de focuri şi o urmărire, cei mai mulţi membri ai echipei sunt ucişi, Navy SEAL înregistrând cea mai mare pierdere din istoria sa operaţională.