Google dă bani profesorilor din România care predau informatică în gimnaziu

Profesorii de informatică din România primesc sprijinul Google, sub forma unui grant în valoare de 30.000 de dolari, în cadrul proiectului InfoGim, pentru dezvoltarea învățământului de profil, a anunțat Google România, într-un comunicat de presă.

Astfel, Uniunea Profesorilor de Informatică din România (UPIR) a primit un grant de 30.000 de dolari din partea Google pentru crearea unei comunități online dedicată profesorilor care predau informatică la gimnaziu.

Proiectul InfoGim își propune o mai bună pregătire a profesorilor de informatică și îmbunătățirea calității orelor de profil, iar mediul rural va fi cel vizat, în primul rând.

„Proiectul UPIR va cuprinde un portal de tip comunitate, cu membri activi și contributori unde se vor regăsi și vor fi dezvoltate resurse de predare și învățare. Pe acest portal se vor înscrie toți doritorii care vor să beneficieze, dar să și contribuie cu lucrări ce sunt utile la clasă, pe principiul „sharing”, așa cum se întâmplă în rețelele de socializare. Alături de acesta va exista un program de mentoring și training, prin care se vor organiza seminarii în diverse localități din țară. Mai mult, comunitatea va avea și un program special pentru elevi, prin care li se pune la dispoziție materiale utile, teste, exemple, demonstrații, probleme rezolvate”, menționează sursa citată.

InfoGim va demara în luna septembrie 2017.

UPIR se alătură altor comunități similare din toată lumea, cum ar fi La main ŕ la pâte din Franța, CSPathshala din India sau Comunidad Programamos din Spania.

Cele mai citite

Related Articles