Gala Oscar 2022 – secvenţe preînregistrate pentru a dinamiza desfăşurarea transmisiunii televizate

Audienţa galei premiilor Oscar este în cădere liberă de mai mulţi ani. Cea mai recentă ediţie, afectată cu siguranţă de restricţiile sanitare adoptate pentru a combate pandemia de coronavirus, a atras în faţa micilor ecrane doar 10 milioane de telespectatori, în scădere cu 56% în raport cu audienţa din anul precedent, care înregistrase deja cel mai scăzut nivel din istoria evenimentului.

Organizatorii galei Oscar au anunţat, marţi, că înmânarea unora dintre premiile, ce vor fi decernate pe 27 martie, la Hollywood, va fi preînregistrată, pentru ca transmisiunea televizată a acestei ceremonii să devină mai dinamică şi mai atractivă pentru telespectatori.

Decizia, care vizează opt premii Oscar atribuite în categorii tehnice şi pentru producţiile în format scurt, va permite alocarea unor timpi mai mari de antenă pentru secvenţe muzicale, umoristice şi omagiale în cadrul galei, a explicat preşedintele Academiei de film americane (AMPAS), David Rubin, într-un e-mail adresat membrilor organizaţiei şi artiştilor nominalizaţi.

Cele opt premii Oscar vizate de noua decizie (atribuite în categorii precum „cel mai bun sunet”, „cele mai bune decoruri”, „cel mai bun scurtmetraj documentar”, etc.) vor fi înmânate „în ora care precede debutul transmisiunii televizate”, iar secvenţele vor fi montate în aşa fel pentru a fi „inserate în spectacolul difuzat în direct”, precizează acelaşi e-mail expediat de preşedintele AMPAS.

Academia de film americană, care atribuie premiile Oscar, a decis deja anul trecut să fuzioneze categoriile „mixaj de sunet” şi „montaj de sunet” într-o singură categorie.

Însă ideile privind reducerea numărului de premii Oscar pentru a dinamiza gala televizată s-au dovedit până acum destul de impopulare, în special în rândul colegiilor tehnice din rândul AMPAS, care lucrează în culisele producţiilor cinematografice (experţi în montaj, machiaj, coafură, etc.) şi pentru care această ceremonie reprezintă, adeseori, singurul lor moment de glorie.

Cea de-a 94-a gală de decernare a premiilor Oscar va include şi o noutate, premiul publicului, care va fi atribuit la finalul unui vot desfăşurat pe Twitter.

Gala Oscar 2022 va avea trei prezentatoare principale: actriţele Regina Hall, Amy Schumer şi Wanda Sykes.

Va fi pentru prima dată, după 2018, când Oscarurile vor avea un prezentator şi, pentru prima dată după 1987, când numărul prezentatorilor principali va fi de trei.

Sursa: Agerpress

De același autor

Related Articles