[FOTO] Ziua Internaţională a Câinelui -26 august!

Ziua Internaţională a Câinelui a fost instituită la 26 august pentru a aduce un omagiu patrupedelor care ne sunt mereu alături şi ne alină singurătatea, oferindu-ne prietenia lor şi, mai ales, loialitate.
Cele mai vechi fosile ale unui câine modern descoperite până în prezent datează din urmă cu 36.000 de ani.

Oamenii de ştiinţă nu cunosc însă momentul exact în care câinii şi lupii au devenit două specii diferite. Această separaţie s-ar fi produs în urmă cu peste 100.000 de ani, potrivit estimărilor.
Câinele (Canis lupus familiaris) este una dintre subspeciile lupului cenușiu și este astăzi o prezență constantă în viețile noastre.
Câinele a devenit cel mai bun prieten al omului cu ajutorul unui hormon, ocitocină, afirmă autorii unui studiu făcut public.

Savanţii niponi au descoperit că organismele câinilor şi ale proprietarilor lor secretă cantităţi mari de ocitocină atunci când se privesc în ochi. De aici ar veni și legătura puternică pe care o construiesc oamenii cu patrupedele.
Câinii de azi, domesticiți sunt mereu prieteni devotați iar 26 august este ziua internaţională a acestora.

Nu este singura sărbătoare dedicată câinilor.

În 2010, în Olanda, a avut loc prima Conferinţă Naţională dedicată animalelor fără stăpân, în cadrul căreia a fost iniţiată o zi specială, devenită ulterior Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân. Astfel a fost aleasă data de 4 aprilie drept Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân. Data nu a fost aleasă întâmplător, ci la exact o jumătate de an de la aniversarea Zilei Mondiale a Animalelor, din 4 octombrie.

O altă sărbătoare dedicată câinilor a fost fixată pe 27 aprilie când se marchează Ziua Internațională a Câinilor Ghid.


La mulţi ani tuturor câinilor şi prietenilor lor adevăraţi !

Anca Bica Bălălău

1 COMENTARIU

  1. Da domnita Anca,
    Si aici in Melbourne – Australia cu ocazia acestei zile, s-au adunat peste 5,000 de caini de toate rasele si nivelele sociale.
    Au avut primul Congres International al Cainilor de toate rasele.
    S-au latrat multe probleme printre care plimbatul cu forta, dormitul in pat si nu afara si alimentatia.
    Problemele cele mai importante au fost locurile de munca si marirea salariilor cainilor politisti si cainilor asistenti (care depisteaza cancerul).
    Nu s-au raportat cazuri de Covid si decesele au fost din motive naturale.
    Pe ultimul punct al Congresului, in Melbourne fiind cea mai mare comunitate de romani din AUS s-a stabilit ca trebuie sa se organizeze o mai buna relatie de comunicare cu cainii din Guvernul si Parlamentul Romaniei.

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles