Lumea se află în plină pandemie, dar pe lângă Covid-19, mai există şi alte boli, cum este cancerul… Am spus întotdeauna că #Solidaritateaprincultură este cea mai puternică, cea mai profundă formă de comunicare şi sprijin emoţional şi uman.

Un exemplu extrem de important în susţinerea acestei idei ne-o oferă Trupa Metallica, care după ce a donat în august anul trecut odată cu concertul pe care l-au susținut la Arena Naţională în cadrul turneului „Worldwired”, 250.000 de euro Asociației Dăruiește Viața pentru construirea primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, acum a  oferit drepturile piesei ”The Unforgiven” pentru campania #NoiFacemUnSpital susținând în continuare Asociația Dăruiește Viața și proiectul acestora, #NoiFacemUnSpital, astfel toate drepturile celebrei piese ”The Unforgiven” sunt donate pentru campania de strângere de fonduri pentru reconstructia Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Marie S. Curie.

Noua campanie de strângere de fonduri a demarat recent, iar spotul de promovare al acesteia este ilustrat muzical cu celebra melodie a trupei Metallica. Trupa a oferit probono drepturile pentru folosirea piesei in spotul de campanie, iar rezultatul îl puteți vedea și auzi mai jos.

Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România va avea 9 niveluri, 6 etaje și 12.000 mp. Potrivit site-ului asociației, proiectul este finanțat exclusiv din donații de la persoane fizice și companii.

1. Online cu cardul sau PayPal, pe www.daruiesteviata.ro, in nume propriu sau in memoria cuiva drag pe www.daruiesteviata.ro/in-memoriam

2. Prin SMS la 8864 cu mesajul ‘SPITAL’ pentru o donatie lunara de 4 euro

3. In propria campanie de fundraising pe www.daruiesteviata.ro/campanii sau achizitionand un cadou de pe Raftul de Fericire (www.daruiesteviata.ro/cadouri)

4. Prin transfer bancar, in conturile Asociatiei, deschise la ING Bank, RON: RO08 INGB 0000 9999 0317 5286 si EURO: RO68 INGB 0000 9999 0471 5148

POVESTEA #NoiFacemUnSpital:

Pentru prima dată în România, un ONG construiește un spital de la zero, exclusiv din donații și sponsorizări. În contextul în care statul român nu a construit nimic în domeniul oncologiei pediatrice în ultimii cincizeci de ani, Dăruiește Viață și-a asumat misiunea de a ridica PRIMUL SPITAL Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă. Spitalul de Copii care va oferi îngrijire multidisciplinară copiilor cu boli grave, la nivelul standard din Europa de Vest.

Proiectul a început în 2015 din dorința de a îmbunătăți condițiile de tratament de pe Secția de Onco-Pediatrie a Spitalului Marie Curie din București. Aici 30 de copii și 30 de adulți împart doar două toalete la capăt de hol și un duș. Infrastructura veche a clădirii nu ne permitea adăugarea de grupuri sanitare în saloane, astfel că am decis construirea de la zero a unei clinici noi, de trei etaje, care să deservească doar Secția de Onco-Pediatrie.

Nevoile echipei medicale și mobilizarea incredibilă a donatorilor ne-au permis să extindem proiectul. Astfel, ceea ce a fost gândit inițial ca o clinică, a devenit un Spital în toată puterea cuvântului – Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România. Spitalul înseamnă o construcție de aprox. 12.000mp, care se întinde pe 9 niveluri și are o capacitate de aprox. 187 paturi.

Clădirea va găzdui: primul Departament de Radioterapie pentru copii din România (două buncăre), prima Secție de Terapie Intensivă cu saloane de un singur pat și acces pe baza sistemului ”mâine curate”, Bloc Operator modern cu 5 săli de operație, Secție de Oncologie, Secție de Hemato-Oncologie, inclusiv 5 camere curate pentru transplant, Secție de Neurochirurgie și Secție de Chirurgie.

Odată cu extinderea proiectului, investiția necesară estimată s-a modificat si ea, de la 8 la 16 milioane de euro pentru structura clădirii. Astăzi, estimăm investiția pentru construcția primei clădiri și dotarea parțială cu echipamente la aprox. 30 milioane de euro.

PROIECTUL SE EXTINDE: reconstruim întreg Spitalul Marie Curie

La Spitalul Marie Curie nu doar copiii bolnavi de cancer au nevoie de condiții de tratament de secolul XXI, ci toți copiii internați aici, indiferent de afecțiune. De aceea, am decis extinderea proiectului cu încă o clădire pentru a muta toate specializările din Spitalul Marie Curie, vechea clădire urmând să fie folosită ca spații de cazare pentru părinți, cantină, spații de studiu etc.

Sursa:#NoiFacemUnSpital; Asociația Dăruiește Viața