Fenomenul Pokemon Go explicat de psihologi

Lansat oficial si in Romania, cel mai popular joc al momentului – Pokemon Go – scoate zilnic din casa sute de oameni – in parcul Herastrau de exemplu, sute de persoane au participat la cautarea de pokemoni.

In Madrid, sute de oameni s-au adunat în piața Puerta del Sol, pentru o ”vânătoare” gigantică, dar au ratat insă stabilirea unui record.

Si in jurul Colosseumului din Roma, zeci de oameni au venit cu telefonul în mână, după ce s-a răspândit zvonul că în jurul amfiteatrului roman vor apărea sute de astfel de creaturi.

In Bulgaria, compania feroviară îi avertizează pe impatimitii jocului sa nu caute pokemoni pe liniile de cale ferată! – desi acest lucru ar trebui sa fie evident.

Se intimpla si accidente rutiere din cauza acestui joc, iar pe de alta parte, numeroase clădiri administrative, de birouri, sedii de companii, secții de poliție, unități militare sau centrale nucleare din diferite părți ale lumii sunt anunțate drept perimetre în care nu este permisă vânătoarea de pokemoni. In timp ce…in Statele Unite, numeroși părinți au început să-și boteze copiii cu numele unor personaje din joc.

Sursa: Romania-actualitati.ro