Facebook propune celebrităţilor să difuzeze imagini video în direct

Facebook-Live

Facebook îşi continuă ofensiva în domeniul video prin lansarea miercuri a unui nou produs destinat celebrităţilor, care vor putea să difuzeze în direct imagini pe reţeaua de socializare, anunţă 7sur7.be.

Iniţiativa va pune grupul american în concurenţă cu aplicaţii de difuzare de imagini video în direct pe internet de pe smartphone, ca de exemplu Periscope, care aparţine reţelei Twitter, sau Meerkat, precum şi cu YouTube, filiala video a Google.

Noua funcţie, numită ‘Live’, va fi integrată în aplicaţia Facebook Mentions, lansată vara trecută şi destinată celebrităţilor din lumea sportului, muzicii, spectacolului sau politicii, arată Facebook pe blogul său oficial.

Membrii reţelei de socializare care urmăresc aceste celebrităţi vor putea face comentarii în direct în timpul difuzării sau să împartă imaginile video cu prietenii. Videoclipurile vor fi disponibile pe pagina Facebook a celebrităţii respective şi după difuzare.

‘Live este un mijloc autentic de a fi în contact cu celebrităţile care vă interesează, în timp real’, arată Facebook, prezentând o succesiune de imagini în direct cu actorul Dwayne Johnson, jucătoarea de tenis Serena Williams, fotbalistul Kaka şi cu femeia de afaceri Martha Stewart, care îi sfătuieşte pe americani cum să îşi decoreze interiorul, să gătească sau să lucreze în grădină.

Facebook a început să testeze la începutul lunii iulie posibilitatea de ‘a sugera’ alte imagini video utilizatorilor care s-au uitat deja la unele şi a anunţat că intenţionează să propună anumitor editori de videoclipuri să păstreze o parte din încasările pe reclamele difuzate cu filmul lor, metodă care există deja la YouTube.

Agerpres

foto: idevice.ro

Cele mai citite

Related Articles