Fondatorul constructorului american de automobile electrice Tesla, Elon Musk a devenit joi cel mai bogat de pe planetă, după ce l-a depăşit pe fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, transmite Bloomberg.

După creşterea de 4,8% înregistrată joi de acţiunile Tesla, averea lui Elon Musk a ajuns la 188,5 miliarde de dolari, cu 1,5 miliarde mai mult decât cea a lui Jeff Bezos, care deţinea titlul de cel mai bogat om din lume începând din luna octombrie 2017.

Titlul de cel mai bogat om din lume vine după 12 luni de creştere extroardinară pentru Musk.

Pe parcursul ultimului an averea sa a crescut cu peste 150 de miliarde de dolari, în ceea ce a fost probabil cea mai rapidă creare de avere din istorie.

Această creştere a fost alimentată de un avans fără precedent al acţiunile constructorului auto Tesla, care au crescut cu 743% anul trecut, pe fondul unor profituri solide, al includerii în indicele bursier S&P 500 şi aprecierii investitorilor, conform Agerpres.


În vârstă de 49 de ani, Elon Musk a profitat de creşterea spectaculoasă a acţiunilor Tesla în mai multe feluri.

Pe lângă participaţia sa de 20% din acţiunile Tesla, Elon Musk deţine şi opţiuni cu acţiuni la compania pe care a fondat-o.

În pofida averii sale astronomice, Musk spune că nu este interesat în posesiunile materiale, iar singurul scop al averii sale este să accelereze evoluţia umanităţii spre o civilizaţie capabilă de călătorii interstelare. RRA