Eclipsă de soare pe 9 martie, urmată de eclipsă de lună pe 23 martie

O eclipsă totală de soare în zodia Pești va fi vizibilă din Svalbard și Insulele Feroe. Chiar dacă de pe teritoriul țării noastre eclipsa nu va fi vizibilă, trebuie să știm că fiecare dintre noi va resimți efectele acestui fenomen din punct de vedere astrologic. Este prima dintre cele cinci eclipse care vor avea loc în anul 2016, focalizând energii cosmice impresionante.

Eclipsa totală de soare din 9 martie 2016 are o deosebită importanță pentru persoanele care au planete în zodia Pești, în harta lor astrală. A doua eclipsă a lunii martie este una de Lună prin Penumbră, care se produce la 23 martie. Începe la 12 h 01 m, durata totală fiind de 04 h 15 m. Ea poate fi observată în Asia, Australia, Oceanul Pacific și vestul Americii.

Martie începe astrologic cu soarele în semnul Peștilor și sfârșește în semnul Berbecului. În acest an luna martie este marcată de producerea a două eclipse. A doua eclipsă a lunii martie este una de Lună prin Penumbră, care se produce la 23 martie. Începe la 12 h 01 m, durata totală fiind de 04 h 15 m. Ea poate fi observată în Asia, Australia, Oceanul Pacific și vestul Americii.

Primăvara astronomică începe odată cu echinocțiul de primăvară, care are loc la 20 martie: 06 h 30 m. Luna reprezintă perioada de timp cât durează o rotație a astrului în jurul Pământului: 29 de zile, 12 ore, 44 minute și 3 secunde, aproximativ 29 zile și jumătate. În această mișcare se disting patru faze: lună nouă, primul pătrar, lună plină, ultimul pătrar.

Echinocțiul de primăvară în 2016 are loc la 20 martie: 06 h 30 m.

Sursa foto: eva.ro

De același autor

Related Articles