Decizie inedită: slujba de Înviere va fi INTERZISĂ în unele lăcaşuri de cult

Patriarhia Română vrea ca enoriaşii să fie cât mai protejaţi în timpul  Slujbei de Înviere, fapt pentru care a emis un set de reguli către toate parohiile din ţară şi din afara ţării.

BOR recomandă ca slujba de Înviere să se desfasoare în afara lăcaşurilor de lemn, iar slujbele în bisericile acoperite de schele, vor fi complet interzise. Mai mult, toate bisericile vor fi obligate să se doteze cu extinctoare, iar ieşirile să fie marcate cu înscrisuri. Toţi slujitorii altarelor au fost instruiţi de angajaţii ISU cum trebuie să procedeze în cazul unui incendiu.

„Să înlăture orice obstacol, cum ar fi de exemplu covoarele şi în majoritatea bisericilor aceste covoare sunt scoase, uşile bisericii să fie deschise”, anunţă BOR.

În caz de incendiu credincioşii trebuie să păstreze rânduiala normală din biserică. Bărbaţii vor ieşi prin altar, iar femeile pe uşa principală. Patriarhia îi roagă pe cei care vor participa la Sfânta Liturghie să nu parcheze lângă biserici şi să nu blocheze porţile, pentru ca pompierii să poată interveni.

După terminarea Slujbei de Înviere, toţi preoţii trebuie să se asigure că nicio lumânare nu a rămas aprinsă în biserică.

Sursa: libertatea.ro

De același autor

Related Articles