CONTRA LIBERTĂȚII – spectacol lectură în premieră mondială la Teatrul Național Craiova

Teatrul Naţional din Craiova lansează programul drama.NOW! – trei spectacole-lectură cu texte contemporane din dramaturgia mondială, în fiecare stagiune.

Primul spectacol- reprezentație unică- va fi prezentat în premieră mondială joi, 1 februarie, ora 19.00, la sala Studio.

Contra Libertății de Esteve Soler este prima parte a noii trilogii a dramaturgului catalan- Trilogia Revoltei (Contra Libertății, Contra Egalității, Contra Fraternității).

Contra Libertății este despre o Europă cu pereți care separă mamele și copiii. Nu foarte diferit de ceea ce se întâmplă astăzi, acolo unde refugiații nu pot intra pe “pământul promis”.

Bobi Pricop semnează regia spectacolului lectură- după o traducere de Alina Cantacuzino- fiind a treia sa întâlnire cu un text de Soler. În 2013 a montat Contra Progresului la Teatrul Bulandra București și Contra Iubirii – Teatrul Tineretului Piatra Neamț, 2014.

Esteve Soler este un dramaturg catalan de mare forţă. Prima trilogie – Trilogia Indignării (Contra Progresului,Contra Iubirii, Contra Democrației) a fost tradusă în numeroase limbi, iar textele- suprarealiste, de umor absurd- după cum le numește autorul- au fost montate în Germania, SUA, Elveţia, Austria, Grecia, Venezuela şi Chile.

Din distribuție fac parte actorii Iulia Lazăr, Alex Calangiu, Marian Politic, Monica Ardeleanu, Costinela Ungureanu și Ștefan Cepoi.

Alte două texte din dramaturgia contemporană mondială vor fi prezentate publicului craiovean sub forma unor spectacole lectură pe parcursul anului 2018 în cadrul programului drama.NOW!

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile, cu rezervare la Agenția teatrală.

Cele mai citite

Related Articles