Cadillac-Eldorado-1974-620x400

Un simbol al Americii – impresionanta limuzină Cadillac Eldorado din 1974 va putea fi admirată la Lugoj, judeţul Timiş cu ocazia Zilei Americii, data de 4 iulie. Proprietarul automobilului este timişoreanul Vlad Capotescu, cel care coordonează Retromobil Clubul Român – filialele Timiş şi Caraş – Severin.

A fost o alegere inspirată de a veni chiar sâmbătă, 4 iulie, de Ziua Americii, cu această maşină reprezentativă la Lugoj. Este singurul cabriolet de lux produs în America şi cel mai lung Cadillac, în lungime de 5,7 metri, în afară de versiunile prezidenţiale, făcute la comandă. Şi lăţimea vehiculului este impresionantă – 1,98 metri pe interior şi 2,10 metri la exterior. Are o eleganţă aparte, fiind ultima maşină echipată cu aşa-numitul tender squirt, care acoperea pe jumătate roţile din spate”, a declarat Vlad Capotescu pentru redesteptarea.ro.

„Ambasadoarea” Americii de 4 iulie la Lugoj mai deţine un record greu de egalat în zilele noastre. Ea are cel mai mare motor montat pe o maşină de serie, cu capacitatea de 8.200 cmc!

Acest tip de Cadillac Eldorado a fost produs în perioada septembrie 1973 – octombrie 1974, iar producţia a fost oprită din cauza crizei petrolului de la mijlocul anilor ‘70. Automobilul va fi expus pe platoul Universităţii Europene Drăgan.

Vlad Capotescu are o pasiune statornică pentru maşinile americane, cealaltă “clasică” a sa fiind un splendid Mercury Monarch din anul 1979. Ambele sunt înregistrate ca automobile istorice.

Sursa: redesteptarea.ro