Castelul Corvinilor trece la programul de vară

Vizitatorii vor avea mai mult răgaz pentru a admira impunătorul și misteriosul Castel al Corvinilor care dăinuie de veacuri în municipiul de pe Cerna.

De luni, 1 aprilie, programul de vizitare se prelungește. Astfel, castelul va fi deschis publicului lunea între orele 12:00 și 20:00, iar de marți până duminică, între orele 9:00-20:00.

În prețul biletului de intrare este inclusă vizitarea Castelului Corvinilor, a Casei Breslelor și a Expoziției de pre- și protoistorie, amplasate în Curtea Husarilor.

Actualmente se lucrează la ce-l de-al doilea proiect ce vine în completarea celui care s-a încheiat anul trecut. Astfel, urmează să intre în șantier părți ale castelului care nu au putut fi abordate în primul proiect.

Cea mai spectaculoasă intervenție va avea loc pe Turnul Buzdugan. Va fi, totodată, refăcută armura cavalerului ce străjuiește pe acest turn.

Fresce exterioare de pe Turnul Buzdugan, Turnul Vechi de Poartă și Turnul Pustiu și frescele din interiorul, Sălii Dietei, Bucătăriei Nobiliare, Capela, Galeria Suspendată, fațada Capelei, elemente de valoare artistică și istorică excepțională, vor fi și ele restaurate.

Terasa de Artilerie va beneficia și ea de un interes ridicat, fiind locul în care se va crea un spațiu extrem de atractiv pentru vizitatori.

Și fântâna din curtea castelului va fi curățată, iar lucrări vor fi derulate și la Groapa Urșilor”, a declarat, pentru GO Hunedoara, Sorin Tincu, directorul Muzeului Castelul Corvinilor.

Foto gohunedoara.com

Cele mai citite

Related Articles