Bono în Parlamentul European

Paul Hewson, cunoscut drept Bono, solistul trupei irlandeze U2, s-a întâlnit miercuri, la Bruxelleş cu preşedintele Parlamentului European şi liderii grupurilor politice pentru a discuta despre dezvoltarea Africii, dar şi despre Europa şi oportunităţile pe care le oferă Uniunea Europeană.

Artistul, cunoscut activist pentru drepturile omului şi pentru lupta împotriva SIDA, a vizitat PE şi a participat la întâlniri cu uşile închise ce s-au concentrat şi pe importanţa votului la alegerile europarlamentare de anul viitor, potrivit theparliamentmagazine.eu.

„Am început să revizuiesc ideea de acasă. Am realizat că aceasta este casa mea. Sunt european, la fel cum sunt irlandez. Tu eşti european şi italian. Mă simt acasă, aici, astăzi”, a spus el alături de Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, la finalul întâlnirii.

Bono a adăugat: „Oamenii sunt neliniştiţi din cauza creşterii naţionalismului, eu sunt chiar entuziasmat de creşterea internaţionalismului. Oamenii sunt neliniştiţi de migraţia negestionată, dar eu sunt atât de încântat de ce se întâmplă pe continentul vecin. Văd o ocazie incredibilă şi este minunat. Nu o poţi inventa”.

Cofondator al campaniei globale ONE, care are peste 9 milioane de membri şi luptă pentru eradicarea sărăciei extreme, Bono a propus în trecut o strategie pentru dezvoltarea Africii.

„Europa este o idee incredibil de romantică, vorbim în atâtea limbi diferite, dar cu o singură voce”, a mai spus el.

El s-a întâlnit şi cu tinerii interni de la Parlamentul European, cu care a stat de vorbă şi s-a fotografiat.