Băile Herculane marchează Ziua Internațională a Turismului

Turismul și munca, un viitor mai bun pentru toți” este sloganul de anul acesta al Zilei Mondiale a Turismului, sãrbãtoritã la data de 27 septembrie. Pentru milenara stațiune Bãile Herculane, ziua de 27 septembrie are si alte semnificații: se încheie oficial sezonul turistic de vară și debutează sezonul curelor balneare, de asemenea la data de 27 septembrie se împlinesc 125 de ani de la momentul întâlnirii in statiune a 3 suverani, Franz Iosef, împãratul Austriei, Carol I, regele României si regele Serbiei, Alexander I.

Cu această ocazie vor fi organizate conferințe pentru prezentarea celor mai importante obiective turistice ale zonei, iar principalii operatori de turism din zonă vin cu ofertele pentru sezonul următor.

Turiștii și localnicii sunt invitați de la ora 17:30, la Sala Casino de pe terasa din Parcul Central, la un concert de muzică clasică susținut de Cvartetul Clasica Timișoara.

Istoria zilei de 27 septembrie pentru Băile Herculane

În data de 27 septembrie 1896, împăratul Austriei, Franz Iosef I a inaugurat la Orşova (pe atunci în Austro-Ungaria), împreună cu regii Carol I al României şi Alexandru I al Serbiei, canalul navigabil de la Porţile de Fier. În aceeaşi zi cei trei suverani întâlnindu-se în Băile Herculane, la acea vreme cea mai frumoasă stațiune de pe continent, cum avea să declare însuși Franz Iosef I.

Unul din hotelurile construite în timpul împaratului Franz Iosef I și care inițial i-a purtat numele se cheamă astăzi Hotel Decebal. El a fost construit la Herculane, în 1865 de către împăratul austriac Franz Josef și este locul în care se întâlneau pe vremuri regii Europei. Cu o suprafață desfășurată de 7.070 de metri pătrați, hotelul are 110 camere, 4 niveluri, demisol, parter și două etaje, iar suprafața totală de teren aferentă este de 2.651 metri pătrați, din care 805 metri pătrați de teren liber de construcții.

Astazi, hotelul Decebal, locul de întâlnire al regilor Europei, se ruinează pe zi ce trece.

Foto Facebook

De același autor

Related Articles