La nivel naţional este marcată astăzi Ziua Națională a Gastronomiei și a Vinului Românesc.

Duminica trecută, 25 septembrie la unul dintre evenimentele devenite tradiţionale în Banatul de Munte, Festivalul papricaşului caraşovenesc de la Vodnic am întâlnit-o pe Romana Rista, expert culinar, de la care am aflat câteva impresii din istoria gastronomică a acestei regiuni multietnice a României:

… şi ca să rămânem în aceeaşi notă, vă spunem că în Caraş-Severin, pe Clisura Dunării, mai bine zis în localitatea Şuşca de pe raza comunei Pojejena, horticultorul Florin Jeberian pregăteşte un vin şi o ţuică cu tentă exotică:
Din smochine, dar şi din alte fructe de sezon, Elena Marcela Jeberian, soţia acestuia obţine o gamă variată de dulceţuri şi compoturi. Un amplu articol despre acest subiect găsiţi pe site-ul nostru radioresita.ro

Sursa foto: facebook Claudia Romana Rista