[AUDIO/VIDEO] “Armele Jos”- noul single Phaser & George Hora

102

Primăvara vine cu un nou single semnat Phaser și George Hora.

Colaborarea a venit ca urmare a unei vechi prietenii dintre componenţii trupei si George Hora, după cum a declarat pentru Radio Reşiţa, solista Phaser, Carina Dumitru.

Colaborarea cu George este veche, atât muzical, cât şi ca prietenie. Am început de mult să lucrăm cu el. Avem noi o piesă scoasă, “Fapte nu vorbe”, acum mulţi ani, la care George a produs, şi de atunci încpând ne-a mai produs nişte piese. Şi pentru că este o relaţie atât de veche şi de faină s-a conturat în sfârşit cu o piesă împreună, efectiv, ca artist de data asta nu doar el în rol de producător, deşii a fost producător şi la piesa asta pentru că este scrisă de el împreună cu echipa de la Studio 66 Records.

Este povestea unei relaţii tumultoare, evident. În general avem suişuri şi coborâşuri în relaţiile sentimentale şi este tocmai despre faptul că vrem să luptăm, ambele părţi din relaţie vor sa lupte ca să fie totul ok, şi atunci trebuie să lăsăm armele jos şi să încercăm să găsim un teren comun pe care să ne putem înţelege, să facem pace.”

Piesa ar fi trebuit să apară în urmă cu un an, însă războiul din Ucraina a dus la amânarea lansării, ne-a declarat artistul George Hora.

Povestea este interesantă. Piesa am avut-o scrisă iniţial fără textul ăsta, era un text de studio în engleză, un bla bla şi împreună cu prietenul meu Jeriko, un textier foarte bun şi rapper, am conceput ideea asta de mersaj: armele jos şi ni s-a potrivit foarte bine cu compoziţia iniţială.

Dar, am avut aşa o perioadă în care nu ştiam exact cu cine să fac colaborarea, cum să fac piesa şi în momentul în care mi-am dat seama că cel mai potrivit este să fac cu prietenii mei Phaser, din Timişoara, s-a întâmplat să vină şi războiul.

Am zis: stai puţin, facem o pouză, mesajul s-a potrivit prea puternic pentru momentul ăla atunci, foarte la cald, acum un an. Dar, între timp am zis că totuşi piesa a stat prea mult în sertar şi i-am dat drumu şi ne bucurăm foarte mult.

Videoclipul l-am filmat tot aşa, anul trecut în Timişoara, şi l-am făcum cumva noi. Este o idee de grup a noastră şi am produs-o noi, am lucrat-o noi, am editat-o eu, am editat eu videoclipul şi chiar ne bucurăm că a ieşit ce ne-am dorit.”

Phaser este o trupă pop-rock născută în Reșița și maturizată în Timișoara. Trupa a debutat în 2007 și a participat la concursul național Eurovision în 2013 cu piesa „Pour toi et pour moi“. De atunci, trupa a lansat mai multe piese care au fost difuzate pe posturile de radio și televiziune, cum ar fi „Valuri“, „Mi-e dor de tine“, „Suntem doar noi“ sau „Liniștea“. Trupa este formată din cinci membri: Carina Dumitru (voce), Radu Racz (bas), Sebi Bârzeianu (chitară), Lucian Oprișan (clape) și Arnold Birta (tobe). 

Armele jos“ are și un videoclip filmat în Timișoara care surprinde atmosfera de distracție și prietenie dintre membrii trupei și George Hora.