Atenție pentru cei care folosesc Windows mai vechi! Se întamplă de saptămâna viitoare

Dacă folosești în continuare o versiune mai veche de Internet Explorer, este momentul să faci upgrade-ul. Microsoft a confirmat că va opri suportul pentru Internet Explorer 8, 9 și 10 începând cu 12 ianuarie, ceea ce înseamnă că nu vor mai exista update-uri și suport tehnic pentru cei care utilizează aceste versiuni ale browserului.

Pe pagina de suport, Microsoft spune: „Update-urile de securitate rezolvă posibilele vulnerabilități ce pot fi exploatate de malware, ajutând utilizatorii să aibă datele în siguranță. Update-urile regulate ajută calculatoarele sa fie protejate în fața atacurilor, asa că e important sa faci upgrade.

Microsoft îi încurajează pe clienți să facă upgrade și să fie <la zi> cu ultimul browser pentru o experiență mai rapidă și mai sigură”.

Pentru utilizatorii celui mai nou sistem de operare, acest lucru este simplu. Însă Internet Explorer este disponibil doar pe Windows mai nou de 7, ceea ce înseamnă ca cei care au Windows mai vechi fie trebuie sa schimbe Windows-ul, fie să rămână fără suport. Windows XP este în continuare instalat pe peste 10% din calculatoare.

Pe 12 ianuarie va fi un ultim update de software pentru Internet Explorer 8, 9 și 10 ce va rezolva ultimele probleme descoperite. Utilizatorii vor fi sfătuiți însă să facă upgrade-ul la o varianta mai noua după acest update.

foto blog.intronis.com